Jak już wielokrotnie zostało napisane - w praktyce nie istnieje coś takiego jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. W związku z tym nie ma możliwości ułożenia planu treningowego bądź dietetycznego ukierunkowanego na utratę zbędnych centymetrów w wybranych przez nas partiach. Aby redukcja przyniosła zadowalające nas rezultaty niezbędna jest [...]
Jak już wielokrotnie zostało napisane - w praktyce nie istnieje coś takiego jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. W związku z tym nie ma możliwości ułożenia planu treningowego bądź dietetycznego ukierunkowanego na utratę zbędnych centymetrów w wybranych przez nas partiach. Zanim zdecydujesz się na nielegalne i niebezpieczne środki, warto [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Odpowiednio dobrana dieta i treningi są podstawą kształtowania sylwetki i progresu w każdej dyscyplinie sportu. Bez względu na to, czy naszym celem jest modelowanie sylwetki, zwiększenie siły lub poprawa wyników ogólnych. Dobrze dobrana dieta, to nie tylko lepsze wyniki sportowe, ale przede wszystkim zdrowie, na którym powinno nam najbardziej [...]
Usunąłbym wszelkie słodzone serki na koszt naturalnych. Co do soków starałbym się spożywać te domowej roboty. Urozmaicaj źródła tłuszczy żeby proporcje kwasów tłuszczowych zachowały jakieś proporcje, bo widzę że głownie w Twojej diecie króluje oliwa z oliwek Z posiłku po treningu usuń tłuszcze. Kazeiny z rana też w miarę możliwości zamieniłbym [...]
[...] "tycia z powietrza". Chudnąć trzeba z głową, szczególnie jak się chce efekty utrzymać. Ale są tez teorie ze nadmiar białka skraca życie i 0,7 g na kg wystarcza.... ale to źródła nie „kulturystyczne” tak podaja. Ja się spotkałam o opinią, że osobom ćwiczącym wystarczy 1,2g /1kg mc, a maks to 1,5g. I że zbyt duża ilość białka w jednym posiłku [...]
[...] to kolejno: 1. Wyliczenie zapotrzebowania kalorycznego 2. Podział kalorii na składniki odżywcze. 3. Ustalenie pasującej nam ilości posiłków. 4. Podział posiłków na zalecane źródła makroskładników. 5. Kontrolowanie efektów diety i treningów. Aby wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, warto zrobić to na podstawie złożonego wzoru: [...]
[...] redukcyjnej. 6. Podsumowanie Banany, oprócz węglowodanów, dostarczają również pewnej ilości, niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, potasu. W towarzystwie źródła dobrego jakościowo białka, np. w postaci nabiału lub odżywki białkowej, mogą stanowić posiłek bezpośrednio po treningu. Nie wymagają obróbki termicznej i można je [...]
[...] się jakość spożywanych węglowodanów, a wyłącznie ich ilość, przekładająca się na kaloryczność naszej diety - nie uzyskują oni jednak zamierzonych efektów. Dobre jakościowo źródła węglowodanów nie tylko dają nam energię do treningu czy codziennych czynności, ale również uzupełniają glikogen mięśniowy, a dodatkowo są źródłem wielu witamin i [...]
[...] redukcyjnej. 6. Podsumowanie Banany, oprócz węglowodanów, dostarczają również pewnej ilości, niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, potasu. W towarzystwie źródła dobrego jakościowo białka, np. w postaci nabiału lub odżywki białkowej, mogą stanowić posiłek bezpośrednio po treningu. Nie wymagają obróbki termicznej i można je [...]
[...] nich między innymi: - masło, tłuszcze z nabiału, - tłuszcze z mięs, - ryb, - orzechy, pestki, nasiona, - olej lniany, oliwa z oliwek, olej kokosowy, mct. Więcej informacji o źródła tłuszczów możemy poczytać tutaj: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html. Główną zasadą diety ketogenicznej jest [...]
[...] redukcyjnej. 6. Podsumowanie Banany, oprócz węglowodanów, dostarczają również pewnej ilości, niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, potasu. W towarzystwie źródła dobrego jakościowo białka, np. w postaci nabiału lub odżywki białkowej, mogą stanowić posiłek bezpośrednio po treningu. Nie wymagają obróbki termicznej i można je [...]
[...] redukcyjnej. 6. Podsumowanie Banany, oprócz węglowodanów, dostarczają również pewnej ilości, niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, potasu. W towarzystwie źródła dobrego jakościowo białka, np. w postaci nabiału lub odżywki białkowej, mogą stanowić posiłek bezpośrednio po treningu. Nie wymagają obróbki termicznej i można je [...]
Postaw też na bardziej zróżnicowane źródła pożywienia. Nabiał nie musi być zły pod warunkiem, że nie jest podstawą białka. Posiłki zbilansuj, nie zostawiaj samych białkowych. Słonecznik jest ok, pod warunkiem, że masz też inne źródła tłuszczu - daj raz migdały, raz pestki dyni a raz niech będzie ten słonecznik. Kaloryczność w górę i trening [...]
[...] słodyczy. 5. Podsumowanie Banany, oprócz węglowodanów, dostarczają również pewnej ilości, niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, potasu. W towarzystwie źródła dobrego jakościowo białka, np. w postaci nabiału lub odżywki białkowej, mogą stanowić posiłek bezpośrednio po treningu. Nie wymagają obróbki termicznej i można je [...]
Lena, białko bezwzględnie w każdym posiłku. Jaki przyjmiesz rozkład makro to zależy od organizmu. Są ludzie którzy się redukują na 300g ww Nie ma jednej drogi Oriona, trudno mi się odnieść do badań, których nie przedstawiasz. Ale co do białka roślinnego to jest to białko niepełnowartościowe. I nie wiem też o jakich rezultatach piszesz? Bo jeśli [...]
Różne są opinię na temat wafli ryżowych. Ja ich nie wrzucam do diety, bo uważam, że są lepsze źródła ww, np kasze czy ryż brązowy. Pieczywo chrupkie pełnoziarniste jest OK. Warzywa musisz jeść, nie chodzi tylko o błonnik, ale o witaminy, minerały i odczyn zasadowy. Jeśli chodzi o twarogi, to wygoogluj hasło prolaktyna. Myślę, że nie powinnaś [...]
[...] (nie może być on ani zbyt mały ani zbyt duży), to kolejnym krokiem będzie dostarczenie energii i budulca. Energia to oczywiście węglowodany i tłuszcze. Najlepsze źródła węglowodanów: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, pełnoziarniste pieczywo Najlepsze źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, orzechy, awokado, tłuste ryby (które są także [...]
[...] masy ciała. W przypadku ujemnego bilansu kalorycznego zaleca się zwiększenie podaży protein w diecie do 1.8 -2.7 gram białka na kilogram masy ciała, a według innego źródła nawet do 2.3-3.1 gram na kilogram masy ciała. Wiąże się to z lepszą kontrolą łaknienia w trakcie redukcji. Proponuje 25-30% kaloryczności diety dostarczyć z białka. [...]
[...] molekuł tłuszczu zapasowego, a gromadzone są głównie w formie białek mięśniowych. Aby doszło do wzrostu masy ciała, dieta musi zawierać nadmiar energii - to jasne. Jednak od źródła, z jakiego energia ta pochodzi, zależą ostatecznie proporcje tkanek, powiększających swoją masę. Pod pojęciem tuczenia rozumiemy - mam nadzieję - przyrost masy tkanki [...]
[...] z tłuszczem, w gruncie rzeczy nie mając o tym pojęcia. Jedni osiągają lepsze rezultaty, inni gorsze. Ci ambitniejsi w batalii sie niechcianym wrogiem wertują najróżniejsze źródła, fachowe czasopisma, medyczne księgi, poznając tajniki walki z bezwzględnym szpecącym tłuszczem. I niewątpliwie ci osiągają największy sukces, ponieważ tutaj wiedza [...]